poniedziałek, 17 lutego 2014

Zapiekanka alla Makota

Składniki:

  • 5 dużych ziemniaków
  • 2 średnie marchewki
  • 50 dag fileta drobiowego
  • cebula
  • szczypiorek (do posypania)
  • sól
  • pieprz
  • czosnek w granulkach
  • olej
  • suszona bazylia
Wykonanie:

 Ziemniaki i marchewkę obieramy, myjemy, kroimy w kostkę. Mięso kroimy na niewielkie kawałki i lekko podsmażamy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.

 Naczynie żaroodporne dokładnie natłuszczamy. Na przemian układamy warzywa i mięso. Każdą warstwę delikatnie oprószyć przyprawami.

  Podlać wodą (ok pół szklanki)
 
 Piec w temperaturze 180 stopni, aż ziemniaki będą miękkie.


  

Brak komentarzy: