środa, 12 lutego 2014

Pieczone jabłuszka

Składniki:

  • 4 duże jabłka
  • 4 łyżki dżemu
  • 30 g masła
  • 50 g śmietany
Wykonanie:

 Jabłka umyć i osuszyć. Na skórce jabłka wyciąć różne wzory (np. nożykiem do wycinania rowków).
 Wyciąć gniazda nasienne.

 Formę do pieczenia wysmarować częścią masła.
 
 Jabłka umieścić w formie i wypełnić dżemem. Przykryć śmietaną. 

 Na wierzch położyć resztę masła. 

 Piec w temp. 200 stopni ok 25 minut (aż jabłka będą miękkie).

 Podawać ciepłe.


1 komentarz:

www.finezjaniedrogo.bloog.pl pisze...

Nominowałam Cię do Liebster Blog Award! Pozdrawiam i zapraszam http://finezjaniedrogo.bloog.pl/id,340082924,title,Liebster-Blog-Award,index.html