- 50 g mąki pszennej
- 150 ml mleka
- jajko
- starta skórka z pomarańczy
- 30 g masła
Nadzienie
- 2 jabłka obrane i pokrojone w kostkę
- 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
- 1/4 szklanki wody
Wykonanie:
Mąkę, mleko, jajko, skórkę pomarańczową i stopione masło zmiksować na jednolitą, gładką masę.
Odstawić na 20 minut.
Do małego rondelka włożyć jabłka, cynamon i wodę.
Gotować pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, aż jabłka zmiękną.
Z przygotowanego ciasta usmażyć naleśniki, na każdy nałożyć nadzienie i zwinąć w rulonik.
Naleśniki można podawać z porcją jogurtu lub bitej śmietany.
1 komentarz:
Smaczna niespodzianka ;D
Prześlij komentarz