Ciasto naleśnikowe:
- 20 dkg mąki pszennej
- 1/4 litra mleka
- 1/4 litra wody
- 2 jajka
- szczypta soli
Nadzienie:
- 60 dkg ugotowanego mięsa
- 2 średnie cebule
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Jajka roztrzepać w mleku, dodać wodę, mąkę, sól. Wymieszać i smażyć naleśniki.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć.
Mięso wraz z cebulą zmielić w maszynce, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Jeśli nadzienie będzie za suche dodać trochę wywaru.
Na naleśniki wykładać farsz i zawijać w rulon. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, obsmażyć z obu stron na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz