Składniki:
- 30 g masła
- 40 g cukru
- 120 g płatków owsianych
- 200 g truskawkowego serka homogenizowanego
- 1 opakowanie śmietany Śnieżka lub 150 ml śmietany kremówki
- 2 łyżki miodu
- 250 g malin (świeże lub mrożone)
Wykonanie:
Rozgrzać piekarnik. Masło roztopić z cukrem w małym rondelku i stopniowo, ciągle mieszając, dodawać płatki owsiane. Wylać na niewielką blachę i piec 15 min (po 7 min zamieszać), aż płatki się nieco zrumienią. Przełożyć na talerz i pozostawić do ostygnięcia.
Przygotować krem. Serek roztrzepać na gładką masę, ubić śmietankę i połączyć z serkiem i miodem.
Krem nałożyć do osobnych miseczek, przykryć przypieczonymi płatkami. Na wierzch ułożyć maliny. Jeśli maliny są świeże, obtoczyć w cukrze pudrze i polać miodem według uznania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz