środa, 13 marca 2013

Rady



Rady na dziś

1.   Aby owoce jak najdłużej zachowały świeżość, należy przechowywać je w ciemnym pomieszczeniu o dużej wilgotności powietrza.
2.   Aby dżemy, powidła i konfitury nie fermentowały, na dno słoika należy włożyć odrobinę świeżego imbiru pokrojonego na wiórka.
3.   Aby natka pietruszki, koperek i szczypiorek dłużej zachowały świeżość, należy wstawić je do wody z odrobiną soli.

Wszystkie opublikowane rady dostępne będą w zakładce DOBRE RADY będą dodawane regularnie. Już jutro 3 kolejne, nie możesz przegapić.


2 komentarze:

Dafne pisze...

nie by interesowały przepisy na proste, smaczne desery ze składników, z których zdobyciem nie będzie problemu. ;) Dysponujesz może takimi przepisami?
(Pozdrawiam i zapraszam - Zlodziej-Mysl)

Unknown pisze...

Oczywiście, że posiadam takie przepisy. Postaram się je jak najszybciej dodać.