Begonia
|
Stanowi idealne uzupełnienie owoców mango i pikantnych
sałatek. Ze skorupką cukrową znakomicie pasuje do deserów i naleśników.
|
Koperek
|
Jest nieodzownym zielem kuchennym. Jego liście, kwiaty i
pączki nadają wspaniały aromat rybom, warzywom i sałatom.
|
Kwiaty ogórecznika
|
Maja lekki smak ogórków i pasują do sałatek, ryb, deserów
lub serów.
|
Stokrotki
|
Uszlachetniają zupy, sosy i sałatki. Stokrotki kandyzowane
nadają ładny wygląd deserom i przekąskom.
|
Chryzantemy
|
Nadają się do zup, sałatek, potraw z jaj, serów i ryb.
|
Kwiaty nasturcji
|
Komponują się dobrze z sałatkami, serami i potrawami
rybnymi oraz mięsnymi.
|
Dalie
|
Są pięknym składnikiem zielonej sałaty. W cukrowej otoczce
wybornie pasują do deserów i wypieków.
|
Kwiaty dyni
|
Można nadziewać na sposób pikantny i słodki i frytować.
Mają smak lekko słodkawy i czują się dobrze w towarzystwie warzyw, ziół,
serów twarogowych, drobiu, cielęciny, raków, krewetek i naleśników.
|
Kwiaty mniszka pospolitego
|
Zdobią zimne przekąski i sałatki.
|
Nagietki
|
Stanowią ładną dekorację ryb, drobiu, zup i puree
ziemniaczanego.
|
Kwiaty malwy (ślazu)
|
Ze względu na ładny kształt i intensywność zabarwienia
nadają się do dekoracji deserów, sałatek i wypieków.
|
Fiołki
|
Uwydatniają się szczególnie dobrze, jeśli są kandyzowane.
|
Goździki
|
W cukrowej otoczce zdobią desery, sałatki owocowe i torty.
|
Kwiaty i liście winorośli
|
Mogą być kandyzowane lub stanowią zieloną ramę deski
serów.
|
środa, 13 marca 2013
Kwiaty do ozdabiania
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz