- podwójna pierś z kurczaka
- 3 małe cebule
- 10 dkg boczku
- marynowane pieczarki
- papryka (różne kolory)
- 2 jajka
- bułka tarta
- olej do smażenia
- przyprawy (sól, pieprz, papryka w proszku, czosnek w granulkach)
- patyczki na szaszłyki
Wykonanie:
Pierś z kurczaka podzielić na porcje, doprawić i rozbić. Cebulki pokroić na ćwiartki. Boczek pokroić w kostkę. Na patyczek nadziać cebulę, boczek, paprykę, pieczarki, zakończyć cebulą. Szaszłyk zawinąć w rozbitą pierś z kurczaka, o panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z każdej strony. Po wystudzeniu przekroić wzdłuż patyczka na dwie części. Przed podaniem mięso podgrzać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz