niedziela, 13 lipca 2014

Kurczak z niespodzianką ;)

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 3 małe cebule
  • 10 dkg boczku
  • marynowane pieczarki 
  • papryka (różne kolory)
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia 
  • przyprawy (sól, pieprz, papryka w proszku, czosnek w granulkach)
  • patyczki na szaszłyki
Wykonanie:
 Pierś z kurczaka podzielić na porcje, doprawić i rozbić. Cebulki pokroić na ćwiartki. Boczek pokroić w kostkę. Na patyczek nadziać cebulę, boczek, paprykę, pieczarki, zakończyć cebulą. Szaszłyk zawinąć w rozbitą pierś z kurczaka, o panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z każdej  strony. Po wystudzeniu przekroić wzdłuż patyczka na dwie części. Przed podaniem mięso podgrzać.


Brak komentarzy: