piątek, 19 kwietnia 2013

Spaghetti alla Makota

Składniki:
spaghetti w zależności dla ilu osób gotujesz
filet z kurczaka 
przyprawy: sól, pieprz, czosnek w granulkach, bazylia
olej
1 łyżka mąki
2 łyżeczki przecieru pomidorowego
bulion
ser żółty

Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją. Fileta pokroić w kostkę. Obsmażyć ze wszystkich stron. Zalać kawałki kurczaka bulionem, dusić do momentu aż mięso będzie miękkie. Z mąki i przecieru pomidorowego zrobić zawiesinę, dokładnie wymieszać. Zawiesinę połączyć z bulionem, wymieszać, doprawić do smaku przyprawami. Sos zagotować. Makaron wyłożyć na talerz, dodać mięso, polać sosem, a wierzch posypać serem rozdrobnionym a tarce.




1 komentarz:

Unknown pisze...

kuszące :) pozdrawiam i zapraszam na potrawy z grilla http://www.zgrilla.pl/szaszlyki-z-cukinii-i-krewetek/