2 średniej wielkości cukinie
sól
pieprz
mąka pszenna
2 jajka
mleko
bułka tarta
olej do smażenia
Cukinię myjemy, obieramy, kroimy w krążki (jeśli pestki są twarde usuwamy miąższ).
Plasterki oprószamy solą i pieprzem z obu stron.
Następnie panierujemy najpierw w mące, potem w jajku rozbełtanym z mlekiem, na koniec w bułce tartej.
Krążki smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor.
Takie placuszki to prosty sposób na smaczną przekąskę.
sól
pieprz
mąka pszenna
2 jajka
mleko
bułka tarta
olej do smażenia
Cukinię myjemy, obieramy, kroimy w krążki (jeśli pestki są twarde usuwamy miąższ).
Plasterki oprószamy solą i pieprzem z obu stron.
Następnie panierujemy najpierw w mące, potem w jajku rozbełtanym z mlekiem, na koniec w bułce tartej.
Krążki smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor.
Takie placuszki to prosty sposób na smaczną przekąskę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz