Składniki:
Ciasto naleśnikowe:
Ciasto naleśnikowe:
- 20 dkg mąki pszennej
- 1/4 litra mleka
- 1/4 litra wody
- 2 jajka
- szczypta soli
Nadzienie:
- 2 średnie cebule
- 1/2 kg pieczarek
- 15 dkg sera żółtego
- 2-3 jajka
- bułka tarta
- tłuszcz
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Jajka roztrzepać w mleku, dodać wodę, mąkę, sól. Wymieszać i smażyć naleśniki.
Pokrojone cebule zeszklić na tłuszczu, dodać pieczarki starte na tarce o grubych oczkach i razem smażyć. Do przestudzonych pieczarek dodać dodać ser stary na tarce o grubych oczkach, wymieszać i doprawić.
Na naleśniki wykładać farsz i zawijać w rulon. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, obsmażyć z obu stron na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz