sobota, 5 grudnia 2015

Krokiety pieczarkowo-serowe

Składniki:

 Ciasto naleśnikowe:

  • 20 dkg mąki pszennej
  • 1/4 litra mleka
  • 1/4 litra wody
  • 2 jajka
  • szczypta soli
 Nadzienie:
  • 2 średnie cebule
  • 1/2 kg pieczarek
  • 15 dkg sera żółtego
  • 2-3 jajka
  • bułka tarta
  • tłuszcz
  • sól
  • pieprz
Wykonanie:

 Jajka roztrzepać w mleku, dodać wodę, mąkę, sól. Wymieszać i smażyć naleśniki.

Pokrojone cebule zeszklić na tłuszczu, dodać pieczarki starte na tarce o grubych oczkach i razem smażyć. Do przestudzonych pieczarek dodać dodać ser stary na tarce o grubych oczkach, wymieszać i doprawić.

 Na naleśniki wykładać farsz i zawijać w rulon. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, obsmażyć z obu stron na złoty kolor.


Brak komentarzy: