piątek, 12 kwietnia 2013

                                          Schabowe paluchy z orzechowym farszem

Składniki:
0,5 kg schabu bez kości
20 dag posiekanych orzechów włoskich
4 jajka
3 łyżki kwaśnej śmietany
3 łyżki chrzanu (jeśli ktoś nie lubi chrzanu to najlepiej dodać 1,5 łyżki)
10 dag żółtego startego sera
bułka tarta
tłuszcze do smażenia
sól ,pieprz,vegeta (do smaku)

Przyrządzenie:
Schab myjemy , osuszamy i kroimy w plastry. Rozbijamy plastry i oprószamy przyprawami.
Następnie robimy farsz: Chrzan,ser, śmietanę i orzechy mieszamy z jajkiem i przyprawami . Dokładnie mieszamy.Plastry smarujemy farszem. Mięso zwijamy jak roladki i panierujemy w trzech roztrzepanych jajkach i bułce tartej.Paluchy smażymy na tłuszczu aż do zrumienienia się.
Smacznego :)


Brak komentarzy: