Składniki:
60 dag mięsa wieprzowego
2 dag bułki tartej
1 średnia cebula
1 jajko
3 ząbki czosnku
3 dag mąki pszennej
2-3 łyżki przecieru pomidorowego
1/2 szklanki śmietany
sól
pieprz
tłuszcz
Przygotowanie:
Mięso i cebulę zmielić w maszynce. Dodać jajko, sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą. Wyrobić masę mięsną, uformować klopsiki. Obtoczyć w mące i obsmażyć ze wszystkich stron na wolnym ogniu. Włożyć do garnka, podlać wodą i dusić pod przykryciem 20-30 min. Klopsy wyjąć, sos zagęścić mąką, śmietaną wymieszaną z przecierem i doprawić.
2 komentarze:
Mniam uwielbiam klopsiki jeszcze z sosem pomidorowym :) pychota
Dzieki za dodanie wpisu, prosilabym jeszcze o umieszczenie w nim bannera/linka odsylajacego do zaproszenia :)
Prześlij komentarz