sobota, 2 sierpnia 2014

Gyros

1 kapusta pekińska
1 puszka kukurydzy
2 piersi z kurczaka
3/4 słoika ogórków konserwowych
przyprawa GYROS
majonez
2 sosy sałatkowe włoskie
duża cebula
1-2 ząbki czosnku

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, dodać 1/2 paczki przyprawy GYROS i trochę oleju, odstawić do lodówki na 1-2 godziny.
Następnie wrzucić na patelnie i usmażyć na złoty kolor.
Kapustę pekińską umyć, pokroić, dodać kukurydzę, drobno pokrojone ogórki konserwowe oraz pokrojoną w kostkę cebulę.
Następny krok to dodanie przestudzonego kurczaka do sałatki oraz czosnku (np wyciśniętego przez praskę). Na koniec mieszamy 2 sosy sałatkowe zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu, dodajemy do sałatki wraz z 4 dużymi łyżkami  majonezu. Całość dokładnie mieszamy.


1 komentarz:

Sandra pisze...

Bardzo apetycznie ta sałatka wygląda :D Zapraszam również do spróbowania mojej wersji :) http://salatkagyros.pl