Składniki:
Ciasto:
175 g masła
1/4 szklanki cukru pudru
1 szklanka mąki pszennej
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
skórka otarta z cytryny
Krem:
60 g masła
1 szklanka cukru pudru
2 łyżeczki soku z cytryny
skórka otarta z cytryny
Piekarnik rozgrzać do tem. 170C. Miękkie masło, cukier puder i skórkę z cytryny przełożyć do dużej miski i ubić mikserem na puszystą masę. Do masy dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, wymieszać.
Masę maślaną przełożyć do rękawa i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia niewielkie okrągłe ciasteczka. Piec ok 12-14 min. na złotobrązowy kolor.
Składniki kremu ubić na gładką puszystą masę. Smarować ciasteczka i sklejać po dwa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz